Referenssit

Karjalan Kovin 2016 -tapahtuman taltiointi verkkolehteemme onnistui Ollin kanssa todella sujuvasti ja ammattitaitoisesti. Toteutimme Ollin kanssa haastatteluvideon ja koko tapahtuman koostavan tyylitellyn montaasivideon. Olli sai molemmat videot kuvattua, editoitua ja toimitettua verkkolevitykseen todella nopealla aikataululla, ja työn jälki oli ensiluokkaista. Suosittelen Ollin palveluita vastaavien videoiden toteutukseen.

Anna-Maija Naakka
Päätoimittaja, Boxi Media Oy

Esimerkkejä tuotannostani

Tutustu aiemmin tuottamiini videoprojekteihin

Suuntaviivoja -blogumenttisarja

Toimin Suuntaviivoja -blogumenttisarjan leikkaajana. Projekti opetti minulle hyvin paljon dokumentaarisesta leikkaustyöstä. Projekti oli myös ensimmäinen kerta, kun leikkasin materiaalia jota itse en ollut kuvannut tai ollut mukana haastattelutilanteessa. Projektin kuvaus: "Suuntaviivoja on viiden opiskelijan tekemä videoita ja blogeja yhdistelevä blogumenttisarja, jossa etsitään vastausta kysymykseen "miten eletään hyvä elämä, joka ei kaduta"."

Lue lisää osoitteesta suuntaviivoja.fi

Tietoturvallinen Suomi -videosarja

Tuotan Tietoturvallinen Suomi -kampanjalle haastatteluvideoita. Videosarjassa haastatellaan tietoturva-alan asiantuntijoita erilaisista organisaatioista kuten esimerkiksi viranomaisia ja valtionhallinnon toimijoita. Oheisella videolla haastattelussa on Viestintäviraston kyberturvallisuuskeskuksen apulaisjohtaja Rauli Paananen. Grafiikat videoihin on tuottanut Matti Savolainen. Tutustu lisää osoitteessa tietoturvallinesuomi.fi

NOVI tutkimuskeskus: Tutkimushankkeen workshop-päivän tapahtumavideo

Tuotin NOVI tutkimuskeskuksen tutkimushankkeen workshop-päivästä tapahtumavideon, jossa haastateltiin osallistujia ja hankkeen sidosryhmien edustajia. Ympäristö oli meluisuudeltaan äärimmäisen haastava ja käytössä ollut haulikkomikrofoni jätti toivomisen varaa, mutta lopputuotteesta tuli kuitenkin mielestäni melko hyvä, ottaen huomioon resurssien ja kaluston haasteet. Erittäin opettavainen projekti kaikenkaikkiaan tapahtumataltioinnin saralta.

NOVI tutkimuskeskus: Tietojohtamisen koulutusohjelman promovideo abiturienteille

Tuotin lyhyellä aikataululla DIA-yhteishakua silmälläpitäen promovideon, jossa haastateltiin tietojohtamisen koulutusohjelman vanhempia opiskelijoita ja kyseltiin heiltä aatteita omasta opintoalasta. Video on kerännyt tähän mennessä yli 1400 näyttökertaa, mikä on TTY:n videoviestinnän mittakaavalla erittäin suuri luku.

Granite: Yritysesittely animaationa

Tuotin Granitelle yksinkertaisen animaatiovideon käyttäen PowToons ohjelmistoa apuna. Animaatiot eivät kuulu varsinaisesti repertuaariini, mutta kyseisellä softalla saa helposti tuotettua aihioita, johon on helppo tuoda omaa materiaalia ja vetää laadukkaat voiceoverit päälle käyttäen edistyneempiä editointisoftia.

PK-yritykselle tälläinen tuotantotapa on houkutteleva, sillä täysin animaattorin toimesta tekevät noin minuutin pituiset videot maksat noin 4000-5000 eurosta ylöspäin. Tosin tällöin videot ovat myös täysin yksilöllisiä, toisin kuin PowToonsin oletushahmoilla tehdyt animaatiot. Pienille yrityksille PowToonsin kaltaiset videot ajavat kuitenkin weblevityksessä asiansa oikein hyvin.

Boximedia: Kooste Karjalan Kovin 2016 Crossfit-kisoista

Kuvasin ja leikkasin toiminnallisen urheilun verkkolehti Boximedialle koosteen Karjalan Kovin -kisoista. Olen erittäin tyytyväinen lopputulokseen. Projekti oli erityisesti leikkausmielessä ja nopean työkulun osalta hyvin opettavainen. Kisat kestivät perjantaista sunnuntaihin ja jo maanantaina iltapäivästä valtavasta määrästä kuvattua materiaalia sain koosteen lopulliseen muotoonsa julkaisuvalmiiksi. Leikkauksesta tuli sulava ja se koostaa mielestäni yhdessä musiikin kanssa lajien tunnelmat ja mielenkiintoisimat elementit oikein inspiroivaksi kokonaisuudeksi.

Lyhytdokumentti – Novotonik: Sort the name out (2016)

Tuotin Novotonik nimisen alternative rokkia soittavan bändin kanssa lyhytdokumentin tarinasta heidän musiikkinsa takana. Pidempiaikainen unelmani on ollut tuottaa dokumentaarisia elokuvia, ja tämä oli aiheeseen varsinainen ensiaskel. Koko prosessi oli hyvin opettavainen ja leikkausvaiheessa tarina muotoutui vielä melko radikaalisti hyvin määrällisesti suuresta pohjamateriaalista. Olen lopputulokseen melko tyytyväinen, ottaen huomioon että budjetti dokumentille oli 0 euroa.

Tapahtumakooste Winter War 2016 -kisoista

Kuvasin hetken mielijohteesta harjoituksena Winter War 2016 crossfit kisojen katsomon perspektiivistä videoita. Pätkistä tuli sen verran hyviä, että laajensin harjoituksen editointiharjoitukseksi, ja lopputuloksena syntyi tämä video. Hyvin hajanaisista ja suunnittelemattomistakin pätkistä voi saada aikaseksi siis ihan siedettävän tapahtumakoosteen tai "fiilisvideon", kuten itse niitä nimitän 🙂

Tietojohtajakilta Man@ger: Kunniajäsenen haastattelu

Tuotin tietojohtamisen ainejärjestölle haastatteluvideon järjestön kunniajäsenestä. Haasteena projektissa oli B-rollin puute, mutta erilaisilla aihepiirin kuvilla saatiin haastattelusta kuitenkin pätkittyä järkevä kokonaisuus kasaan. Kuvausympäristö oli meluisuudeltaan myös hieman haastava, mutta mielestäni lopputuloksesta tuli siedettävä.

Tietojohtajakilta Man@ger: Sketsi sisäiseen viestintään

Tuotin tietojohtamisen ainejärjestölle sketsin sisäiseen viestintään. Videon taustaideana on se, että ainejärjestön kerhohuoneella järjestetään pari kertaa vuodessa muki-inventaario, jossa orvot kahvikupit poistetaan käytöstä ja tuhotaan. Halusimme tehdä kieli poskella videon, jossa kehotetaan huolehtimaan oma kahvikuppinsa kaappiin, jos ei halua sitä tuhottavan.

Tämän videon kohdalla olen ylpeä siitä, miten pienellä kalustolla saatiin aikaiseksi hyvän näköistä materiaalia, joka oikeastaan editointivaiheessa leikkautui todella nätisti kasaan. Videon narratiivi kirjoitettiin enemmän tai vähemmän lennosta "run-n-gun" periaatteella.