Kuka olen?

Hei, hauska tutustua!

Lyhyt esittely miehestä kameran takana.

 

Olen Olli Pirttilä. Intohimoinen markkinointiammattilainen, videoharrastaja ja freelance webvideotuottaja. Videotuotannon lisäksi valokuvaan pääasiassa harrastemielessä. Voit tutustua valokuvaukseeni 500px-palvelussa. Koulutukseltani olen tietojohtamisen diplomi-insinööri Tampereen teknilliseltä yliopistolta. Ennen TTY:n opintoja olen lukenut myös elektroniikkaa ja sähkötekniikkaa Aalto Yliopistossa. Elokuvauksen ja videotuotannon saralla olen täysin itseoppinut.

Ylläpidän tämän verkkosivun lisäksi videokuvaukseen, itsenäiseen elokuvantekoon ja luovaan työhön keskittyvää verkkosivua & podcastia elokuvaaja.fi, jossa käsitellään aihepiirin asioita käytännönläheisesti ja pyritään jakamaan hyödyllistä tietoa elokuvauksessa alkuun pääsemiseen.

Työskentelin noin 2,5 vuoden ajan markkinointi- ja asiakkuuspäällikkönä Granite Partners Oy:ssä ja lisäksi lyhyen aikaa myös Framerylla digitaalisen markkinoinnin spesialistina. Näissä työtehtävissä olen videotuotannon lisäksi kerännyt kokemusta sisältömarkkinoinnin strategisesta suunnittelusta sekä sen käytännön toteutuksesta.

Olen myös aiemmin työskennellyt opetus- ja tutkimustehtävissä Tietojohtamisen tutkimuskeskus NOVI:lla TTY:llä. Työssäni toimin myös NOVI:n sosiaalisen median managerina ja videosisällöntuottajana. Tuotin itsenäisesti perustamalleni NOVI:n YouTube-kanavalle haastatteluvideoita tutkimusprojektien tarpeisiin sekä NOVI:n brändin viestimiseen. Nämä työtehtävät oikeastaan johtivatkin minut tuottamaan videoita ammattimielessä sekä suuntautumaan markkinointipainotteiselle uralle.

Tuotamme yhdessä ystäväni ja entisen kollegani kanssa Sometutkijalle.fi -verkkosivustoa. Verkkosivuston tarkoituksena on opastaa ja innostaa tutkijoita käyttämään sosiaalista mediaa ja digitaalisen markkinoinnin keinoja oman tutkimuksensa viestimiseen, popularisoimiseen ja tätä kautta sen yhteiskunnallisen merkittävyyden lisäämiseen. Uskomme myös vahvasti tieteen ja tiedon avoimuuteen, ja pyrimme saamaan aikaan muutosta siinä, että tiedettä ja tutkimustuloksia julkaistaisiin nykyisten maksumuurillisten julkaisujen sijaan Open Access -julkaisuissa, ja tuloksista viestittäisiin kansankielisesti myös muissa medioissa aktiivisesti.